De gemeenteraad van Madrid heeft maandag een plan aangekondigd om de meeste van de 12.000 Argentijnse papegaaien te jagen en dood te maken in de naam van de “veiligheid” en “bescherming” van de biodiversiteit van de hoofdstad. Het genocide zal plaats vinden in het najaar van 2020 en zal kosten tussen de zes en acht euro per papegaai, dus de rekening zal ongeveer 100.000 euro bedragen wat de economische belangen achter de maatregel duidelijk maakt.

Santiago Soria Carreras, een zogenaamde “expert” in Biodiversiteit die voor de gemeenteraad van Madrid werkt bestempeld de papegaaien als ongedierte maar toegeef dat tot nu de papegaaien geen schade aan mensen hebben aangericht en dat de maatregel is genomen op basis van 197 klachten van buren van januari tot augustus 2019.

Borja Carabante van het (PP politieke partij) die voor Milieu en mobiliteit werkt heeft cynisch erop gewezen dat het plan zal worden uitgevoerd in overeenstemming met de “dierenwelzijnswet”

De meeste van deze papegaaien werden gekocht als gezelschapsdieren en vervolgens achtergelaten nadat de eigenaars genoeg van hadden.

“Aan de andere kant” Santiago Soria Carreras maakte een emotionele verklaring en zei dat Alle controle over dieren doet pijn, en voor hij als eerste, maar dat mensen moeten begrijpen “dat het voor een groter goed is”, namelijk “het beschermen van de flora en fauna van het land”.

Jammer genoeg Madrid is geen uitzondering want de Europese wetgeving beschouwt dieren net op dezelfde manier de slaven werden beschouw in het verleden, als eigendom van de eigenaar, en de landen van de Europese Unie moeten “creatief uitkomen” om dit barbaars wetgeving te combineren met het feit dat niet menselijke dieren net als menselijke slaven bewuste wezens zijn en dat hun recht op het leven, en vrijheid zou gerespecteerd moeten worden.

Madrid is niet de enige Spaanse stad met vogelproblemen: de steden Malaga en Sevilla in het zuiden van het land hebben maatregelen voorgesteld om hun parkietenpopulaties op te offeren. Maar in beide gevallen hebben deze initiatieven sterke tegenstand ondervonden van dierenrechtengroepen, die vertellen dat het aantal van deze specimens kan worden gecontroleerd via niet-dodelijke methoden zoals voorbehoedsmiddelen.

In 2018 hebben de lokale autoriteiten in de havenstad Cádiz in het zuidwesten van het land een plan opgesteld om ongeveer 5.000 duiven te vangen en te verplaatsen die de lokale bewoners hinderden.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Stichting La Paloma

Julio Flores: is freelance schrijver en de oprichter van Stichting La Paloma